25 Nisan 2012 Çarşamba

MERKÜR PLUTO KARESİ - Köşeye Sıkışan Kedi

Evrenin öğretmek - ya da bilgelerin dediği gibi ''hatırlatmak'' için - eşsiz yolları vardır. Gökteki gezegenler ve yıldızlar, kendi hikayemizin içinde kaybolmamayı ve onu ''okumayı'' öğrenmemiz için bize durmaksızın uyarıcı sinyaller gönderirler.

Bu gün, yaratıcı enerjinin en katışıksız halini taşıyan Koç'un ilk dekanı (ilk 10 derece) içinde birleşen Merkür ve Uranüs, müthiş bir farkındalık patlaması yaratmaya kadir. Üstelik bu bileşke, Retro Pluto'dan kare açı alıyor. Kare açılar zorlayıcıdır. İnsanı, düşünmeye fırsat bulamadan tepki vermek zorunda bırakırlar.

Öte yandan aynı Merkür-Uranüs bileşkesi, Kuzey ve Güney Ay Düğümleri ile ılımlı açılar içinde. Yani yola daha donanımlı devam etmemizi sağlayacak bir senaryonun orta yerinde bulacağız yine kendimizi!

Peki bunun kedilerle ne alakası var? Köşeye sıkışan bir kedi, karşısındaki ne kadar güçlü bir rakip olursa olsun atağa kalkar ve kendini özgür kılmaya çalışır. İşte bilincimiz de, karşılaşacağı Plütoniyen  bir meydan okuma altında şık bir atakla, kendini özgür kılacak.

Görünürde ne yaşarsak yaşayalım, özünde bu bir fırsat... İçimizdeki varolduğunu bilmediğimiz özellikleri ortaya çıkartmak, kendimizi keşfetmek için bir fırsat! Hem Kimbilir.. belki de CATWOMAN'ızdır :)))

İyi sıçramalar!

Hiç yorum yok: