24 Nisan 2012 Salı

Ay Güney Düğümü - Juno Kuzey Düğümü ile Kavuşum Halindeyse...

Yeni Ay Boğa'da tadını keyfini alıp, civelek ve hınzır İkizlere girdi... Ama bugün kafayı Güney Ay Düğümü'ne çarptı! Tam karşıda da, ne zamandır Juno ile birleşik olan Kuzey Ay Düğümü var...
Üstelik pek nadir olan ve kısa süren bir durum söz konusu; genelde geri giden ve  pek az ileri dönen Ay Düğümleri bugün ''durağan''.

Yani zamanda asılı kaldığımız bir zaman geçireceğiz bugün... Ne anlamı olacağına birazdan geleceğim. Ama önce;

Epeydir pek üşümüş, pek ıslanmış olan duygularımız yeni yeni çoşma halinde... Üstelik Ay'ın hemen önünde baştan çıkarıcı Venüs'ün daveti var. Sözün özü; FLÖRTÖZ sözcüğü, ruh iklimimizi tanımlamak için hiç bu kadar uygun olmamıştı. Teoman'ın dediği gibi, bu aralar genetik açıdan en esmer olanlarımızın bile ruhu sarışın :)

Peki AY'ın kafayı zamanda asılı kalmış Güney Ay Düğümüne donklamasında ne hikmet ola? Elbette, geçmişten almış olmamız gereken derslere bir nazire... Ne yaşadık gönül muhabbetlerimizde bugüne kadar? Ne verdik, neyi vermekten kaçtık? Ne umduk, ne bulduk? Kimin gölgesini ışık sanıp, onun ömrüne ışık kendimize gölge olduk? Kimin ışığını çaldık ama yine de aydınlatamadık gönlümüüzn karanlığını? Biz duygularımızla bir bütün olmaktan, yüreğimizin götürdüğü yere gitmekten ne anladık?

Ya Juno ile birleşmiş olan Kuzey AY Düğümü'nün hikayesi... Juno ''eşlik eder.'' Ruhumuzun elbisesi, gönlümüzün eşi, bizim birilerini bütünlemek, birilerine yol arkadaşı olmaktan anladığımız herşey, Juno ile   temsil edilir. Juno'nun, Kuzey Düğümü yani ruhumuzun yöneldiği ufuk ile bir olması, bize ilişkilerle ne öğrendiğimiz ve kendimizle ilişkimizde nereye varmak istediğimiz hakkında ipuçları verir.

YANİ; flörtöz flörtöz ortalarda gezinmeye pek hevesliyiz ama, her gönülü son durak, her bedeni sıcak yatak, her ruhu eş-ruh sanmadan önce, ''ilişkilerimizde ne yaşadık, ne öğrendik, şimdi hayata geçirmemiz gereken prensipler ne?'' sorularını sormamız için durdu zaman...

Gönlünüzle sohbetiniz, verimli olsun...

Biraz sıradışı bir seçim yapacağım şarkı olarak. Çünki sözlerini çok severim.

''Ömrümce hep adım adım
Her yerde seni aradım
Ben kalbimden başka yerde
İnan seni bulamadım''

Nesrin Sipahi'den gelsin


http://www.youtube.com/watch?v=VowRnFyNRBw

Hiç yorum yok: